skip to Main Content

ΠΩΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Πολλές γυναίκες που βρίσκονται στην κλιμακτήριο, παρατηρούν το επίμονο λίπος να συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς τους, ακόμα και αν δεν αυξηθεί το σωματικό βάρος τους.

Αυτό το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό. Το κοιλιακό λίπος συνδέεται με παθήσεις όπως είναι η αυξημένη αρτηριακή πίεση, το μεταβολικό σύνδρομο και ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά επεισόδια. Παρόλο που η αύξηση της περιμέτρου της μέσης είναι ένα φαινόμενο που ο οργανισμός τείνει να προκαλεί εκ φύσεως, οι γυναίκες μπορούν αλλάζοντας τρόπο ζωής και διατροφικές συνήθειες να το περιορίσουν.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας

Αερόβιες ασκήσεις όπως το κολύμπι, το περπάτημα, το τρέξιμο και το ποδήλατο, μπορούν να σας βοηθήσουν στην μυϊκή ενδυνάμωση, στο να κρατήσετε ένα σταθερό ισοζύγιο θερμίδων και τον μεταβολισμό σας ανεβασμένο.

Αν δεν έχετε κίνητρο για γυμναστική, ίσως ένα φίλος να σας βοηθήσει. Η κοινή άσκηση είναι ευεργετική γιατί προσφέρει και συναισθηματική υποστήριξη. Αν δεν βρείτε κάποιον να σας συνοδεύσει στην προπόνησή σας, η συμμετοχή σε ομαδικά μαθήματα φυσικής κατάστασης θα βελτιώσει την σωματική και την πνευματική ποιότητα ζωής και θα μειώσει το στρες.

Όσο περισσότερο χρόνο βρίσκεται το σώμα σας σε κίνηση, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίει. Και αν δεν μπορείτε να ασκήστε καθημερινά, φροντίστε να παραμένετε σε όρθια θέση πιο συχνά, να παρκάρετε πιο μακριά για να περπατάτε περισσότερο ή να ανεβαίνετε σκάλες αντί να χρησιμοποιείτε το ασανσέρ.

Τέλος, ο ύπνος υψηλής ποιότητας, τουλάχιστον για 7 ώρες, θα ξεκουράσει τον οργανισμό σας και θα ανεβάσει τη διάθεσή σας για γυμναστική.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Μια σταθερή διατροφή βασισμένη σε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά και το ψωμί, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την εξάλειψη του υπερβολικού λίπους στην κοιλιά.

Μειώστε το κορεσμένο λίπος, όπως το κόκκινο κρέας, τα τηγανητά, τις ζύμες και τα μπισκότα, επιλέξτε άπαχα γαλακτοκομικά και αφαιρέστε τις πέτσες από το κρέας και το κοτόπουλο. Παράλληλα αυξήστε τα ωφέλιμα για την καρδιά λιπαρά, τα οποία θα τα βρείτε στο ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια, το αβοκάντο και τους ξηρούς καρπούς.

Επιπλέον, αντικαταστήστε όλα τα επεξεργασμένα άλευρα με προϊόντα ολικής άλεσης και μειώστε όσο το δυνατόν περισσότερο το αλάτι.

Να πίνετε άφθονο νερό

Η κατανάλωση άφθονου νερού θα βοηθήσει τον οργανισμό σας κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Προσπαθήστε να πίνετε 2 ποτήρια νερό μισή ώρα πριν από κάθε κύριο γεύμα. Με αυτό τον τρόπο θα διεγείρετε το αίσθημα της πείνας, θα τρώτε λιγότερο και θα ενεργοποιήσετε και τον μεταβολισμό σας.

Το εμμηνοπαυσιακό λίπος στην κοιλιά μπορεί να σας φαίνεται αναπόφευκτο. Τα πρόσθετα κιλά συσσωρεύονται στην κοιλιά σας και δημιουργούν αύξηση του βάρους γύρω από τη μέση, αλλά μικρές αλλαγές στην καθημερινή διατροφή και αύξηση της φυσικής δραστηριότητας μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του λίπους.

Μια επαφή με ένα εξειδικευμένο διαιτολόγο θα λύσει αρκετές απορίες σας για το πώς θα μπορέσετε να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση στο σώμα σας. Οι συμβουλές του διαιτολόγου θα σας κατευθύνουν στο κατάλληλο για εσάς πρόγραμμα διατροφής σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα ασκήσεων από εξειδικευμένο γυμναστή, κάτι που  σίγουρα θα αυξήσει το χρόνο αποκατάστασης του προβλήματος. Ωστόσο μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε το γιατρό σας για τις απαραίτητες εξετάσεις σε ετήσια βάση οι οποίες θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες και για τη μεταβολική κατάσταση του οργανισμού σας αλλά και για την γενικότερη υγεία σας.

Σχετικά άρθρα:

ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΑΜΠΟΥ

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ…ΓΗΡΑΝΣΗ

Back To Top