skip to Main Content

ΑΛΛΑΓΗ LIFESTYLE ΜΕΤΑ ΤΑ 50!

To lifestyle είναι ο τρόπος ζωής και καθορίζει την ισορροπία ανάμεσα στο σώμα, στο πνεύμα και την ψυχή, ώστε να είναι όλα υγιή. Η αλλαγή του lifestyle, δηλαδή η σωματική δραστηριότητα, η ισορροπημένη διατροφή, η διαχείριση του στρες και η διακοπή των βλαβερών συνηθειών, είναι απαραίτητη να γίνει, ιδίως όταν η γυναίκα πλησιάζει την εμμηνόπαυση, γιατί έτσι θα μπορέσει να αποφύγει πολλά προβλήματα υγείας και να ζήσει μια ποιοτική ζωή.

Τακτική άσκηση

Η καθημερινή άσκηση βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως είναι οι έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις και οι εξάψεις. Καλό είναι να συμπεριλάβετε δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, ο χορός και ασκήσεις με αντίσταση ή βάρη, που βοηθούν στην υγεία των οστών, στην καταπολέμηση του επίμονου λίπους γύρω από την κοιλιά και στην διατήρηση της δύναμης και της ισορροπίας που μειώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Ισορροπημένη διατροφή

Ακολουθήστε ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά και πλούσιο σε τρόφιμα με φυτικές ίνες, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φασόλια. Επίσης υπάρχουν τροφές που μπορεί μέχρι τώρα να μην τις είχατε εντάξει στη διατροφή σας, αλλά χαρακτηρίζονται ως “superfoods” και μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τον οργανισμό σας, όπως είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δηλαδή το μπρόκολο, το σπανάκι, το μαρούλι και η ρόκα. Ακόμα, ο σολομός, το γιαούρτι, τα μούρα, το πράσινο τσάι, ο λιναρόσπορος ,η σόγια, τα δαμάσκηνα και οι ξηροί καρποί είναι τροφές που τονώνουν τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σας.

Διαχείριση του άγχους

Η διαχείριση του άγχους είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Η γιόγκα και ο διαλογισμός θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να βρείτε εσωτερική γαλήνη και πνευματική, ψυχική και σωματική ηρεμία. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε τις στρεσογόνες καταστάσεις και σκεφτείτε ότι σε αυτή την ηλικία τα πράγματα που σας αγχώνουν είναι λιγότερα από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει και τα επαγγελματικά σας έχουν σταθεροποιηθεί. Ακόμα και η ερωτική σας ζωή θα μπορούσε να βελτιωθεί κατά πολύ, αφού το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης είναι παρελθόν, ενώ συμπτώματα της εμμηνόπαυσης θα μπορούσαν να ξεπεραστούν με κάποιο ειδικό προϊόν που φροντίζει και ενυδατώνει την ευαίσθητη περιοχή.

Ιατρικές εξετάσεις

Επισκεφτείτε τον γιατρό σας για να κάνετε προληπτικές εξετάσεις αίματος και ούρων, μαστογραφία και τεστ Παπ. Μην αμελείτε το σώμα σας, κάντε όλους τους απαραίτητους ελέγχους που θα σας συστήσει ο γιατρός σας και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του.

Έλεγχος βάρους

Φροντίστε τον οργανισμό σας και περιορίστε το κάπνισμα, το αλκοόλ και γενικότερα τις καταχρήσεις. Η καθημερινή γυμναστική σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και έναν ποιοτικό ύπνο, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος σας σε κανονικά επίπεδα.

Θετική ψυχολογική κατάσταση

Είναι σημαντικό για την σωματική και την ψυχική σας υγεία να διατηρείτε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή και τις διάφορες καταστάσεις και να μην πέσετε στην παγίδα της κοινωνικής απομόνωσης και της κατάθλιψης.  Έχετε πια την εμπειρία να καταλάβετε ποια είναι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή και να μην αναλώνεστε σε μικρότητες. Η γενναιοδωρία και η δύναμη της συγχώρεσης είναι χαρακτηριστικά που αποκτούνται με το πέρασμα του χρόνου και συνδέονται με οφέλη στην υγεία

Αλλαγή στο lifestyle  σημαίνει αλλαγή στον τρόπο ζωής, αλλά μην ξεχνάτε και την εξωτερική σας εμφάνιση. Η κομψότητα δεν είναι προνόμιο των νεότερων ηλικιών. Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας και αγοράστε ρούχα που είναι άνετα και αναδεικνύουν το σώμα σας. Φροντίστε το δέρμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά σας και ζήστε τη μέση ηλικία με στυλ, ενέργεια και διάθεση.

Back To Top