skip to Main Content
Happier Pregnancy

ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Είναι απόλυτα αναμενόμενο να νιώθετε αγχωμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Η ανησυχία σας για την ομαλή της εξέλιξη καθώς και η αγωνία σας για τον τοκετό έρχονται με την εγκυμοσύνη να προστεθούν στις υπόλοιπες καθημερινές σας έννοιες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παραμένετε ήρεμη και να αναζητάτε στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, καθώς σε αυτή την φάση της ζωής σας η ψυχική σας ευεξία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική σας υγεία.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βοηθήσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης αυτής περιόδου και εμείς θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μερικές χρήσιμες «ιδέες».

Να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας κάθε μέρα

Βρείτε απαραιτήτως χρόνο κάθε μέρα για να κάνετε κάτι που απολαμβάνετε. Ένας περίπατος, ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, η παρακολούθηση μιας αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς, η ανάγνωση ενός βιβλίου, θα είναι κάτι που θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να νιώθετε μια ευχάριστη προσμονή όλη μέρα.

Να μοιράζεστε τις ανησυχίες σας με ένα πρόσωπο που εμπιστεύεστε

Θα νιώθετε καλύτερα όταν μοιράζεστε τους προβληματισμούς σας με ένα αγαπημένο πρόσωπο, συγγενή ή φίλο που σας συμπαραστέκεται και θέλει να σας ακούσει και να σας καταλάβει χωρίς κριτική διάθεση.

Παραμείνετε δραστήρια

Προσπαθήστε να παραμείνετε ενεργή σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Περπατήστε, ασχοληθείτε με τις ελαφριές δουλειές του σπιτιού, εργαστείτε. Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα περιορίσουν το άγχος σας και θα σας χαρίσουν ηρεμία.

Να ξεκουράζεστε όποτε το έχετε ανάγκη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίμηνο θα κουράζεστε πιο εύκολα. Είναι δύσκολο να παραμένετε ήρεμη και χαρούμενη όταν το σώμα σας είναι εξαντλημένο. Για αυτό θα πρέπει να ξεκουράζεστε όσες φορές την ημέρα νιώσετε ότι το έχετε ανάγκη.

Να τρώτε υγιεινά

Μια ισορροπημένη διατροφή, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας, είναι απαραίτητη για την ομαλή πρόοδο της εγκυμοσύνης σας και τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Μην διστάζετε να ζητάτε βοήθεια

Μπορεί πριν μείνετε έγκυος να είχατε περισσότερες αντοχές και τώρα να σας ενοχλεί που χρειάζεται να ζητάτε βοήθεια για να εκτελέσετε απλές εργασίες, όμως μην διστάζετε να το κάνετε γιατί αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία σας και η υγεία του μωρού σας. Άλλωστε αυτή η φάση δε θα κρατήσει για πολύ και σε λίγο καιρό θα επιστρέψετε ξανά στην κανονικότητα.

Γραφτείτε σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσάς και μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Θα εξοικειωθείτε με τις τεχνικές ανώδυνου τοκετού και θα μάθετε τί να περιμένετε. Έτσι, θα πάτε στο μαιευτήριο πιο χαλαρή και με περισσότερη σιγουριά. Αν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε από τη μαία σας να σας συνοδεύσει στην αίθουσα οδυνών την ημέρα του τοκετού. Εκεί, θα σας προσφέρει σημαντική βοήθεια και θα σας κάνει να νιώσετε άνεση και αυτοπεποίθηση.

Παρακολουθήστε μαθήματα θηλασμού και φροντίδας του βρέφους

Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, συνήθως περιλαμβάνουν και ένα σεμινάριο για την φροντίδα του μωρού και τον θηλασμό. Είναι πολύ σημαντικό να είστε έτοιμες να ανταπεξέλθετε από την πρώτη μέρα στη φροντίδα του βρέφους. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσετε με σιγουριά και η αυτοπεποίθησή στις απαιτητικές πρώτες μέρες της ζωής του μωρού σας, ενώ η εξοικείωση με τα πρακτικά θέματα φροντίδας (τάισμα, αλλαγή πάνας, μπάνιο, ύπνος κ.α.) που θα έχετε αποκτήσει θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια.

Εμπιστευθείτε αποκλειστικά τον γιατρό σας

Από τη στιγμή που θα κάνετε γνωστή στον περίγυρό σας την εγκυμοσύνη σας είναι βέβαιο ότι θα ακούσετε αμέτρητες απόψεις, συμβουλές και υποδείξεις που είναι πιθανό να σας μπερδέψουν, να σας αγχώσουν και να σας στενοχωρήσουν. Αποφύγετε λοιπόν όσο μπορείτε τέτοιου είδους συζητήσεις, ακολουθήστε αποκλειστικά και μόνο τις οδηγίες του γιατρού σας και μην υιοθετείτε πρακτικές χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.

Happier pregnancy

Η εγκυμοσύνη είναι μια ξεχωριστή περίοδος στη ζωή σας, που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Μια περίοδος γεμάτη συγκινήσεις και γλυκιά προσμονή που σας αξίζει να τη ζήσετε με καλή διάθεση και ηρεμία.

Σχετικά άρθρα:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ;

Back To Top