skip to Main Content
Gynecological Apps

ΧΡΗΣΙΜΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ APPS ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ

Ο γρήγορος ρυθμός της καθημερινότητας, οι αμέτρητες ευθύνες και το multitasking σε μόνιμη βάση, συχνά μας οδηγούν στο να ξεχνάμε μερικές πληροφορίες σχετικές  με την γυναικεία μας φύση. Πληροφορίες, που αν τις καταγράφαμε κάπου, σε δεδομένες στιγμές, θα μας φαίνονταν χρήσιμες.

Ευτυχώς πλέον, δεν είμαστε υποχρεωμένες να τηρούμε παραδοσιακό ημερολόγιο, όμως μπορούμε να καταγράφουμε όλα αυτά τα δεδομένα σε μια ηλεκτρονική συσκευή που έτσι και αλλιώς δεν αποχωριζόμαστε ποτέ.

Αναφερόμαστε στο κινητό μας τηλέφωνο, από όπου μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αμέτρητα γυναικολογικά apps και να κατεβάσουμε την εφαρμογή εκείνη, που καλύπτει τις ανάγκες μας.

Θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε στο να επιλέξετε, παραθέτοντας μερικές από τις καλύτερες γυναικολογικές εφαρμογές, σύμφωνα με τις βαθμολογίες των χρηστών. Οι εφαρμογές αφορούν στον κύκλο, στην εγκυμοσύνη, στον θηλασμό και την φροντίδα του  βρέφους αλλά και στην εμμηνόπαυση:

Κύκλος

Η ημερομηνία της προηγούμενης περιόδου σας είναι ένα απλό νούμερο που μπορείτε εύκολα να θυμάστε μέχρι την επόμενη φορά.

Θα σας φανεί όμως ιδιαίτερα χρήσιμο να κρατάτε ένα ημερολόγιο περιόδου, ώστε να καταγράφετε την πορεία του κύκλου σας. Έτσι, θα εντοπίσετε τυχόν ανωμαλίες, που αναφέροντάς τις στον γιατρό σας ενδεχομένως να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα. Η καταγραφή της ιστορικότητας της περιόδου σας είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αν ο κύκλος σας είναι άστατος, αν σύντομα σκοπεύετε να τεκνοποιήσετε ή αν βρίσκεστε στην φάση της εμμηνόπαυσης.

Για αυτούς τους λόγους κυρίως, δημιουργήθηκαν πολλές εφαρμογές σχετικές με την περίοδο, καθεμία από τις οποίες διαφοροποιείται από την άλλη στα γραφικά και στις δυνατότητες.

 

Period Tracker

Kαταχωρώντας την ημέρα της περιόδου σας κάθε φορά, η εφαρμογή period tracker, υπολογίζει πότε θα έχετε περίοδο ξανά και ποιες θα είναι οι πιο γόνιμες μέρες του κύκλου σας. Ακόμα, κρατάει ιστορικό των περιόδων σας και των γόνιμων ημερών σας και διαθέτει πεδίο για τις δικές σας σημειώσεις (π.χ. πότε ήρθατε σε ερωτική επαφή). Τέλος, για να μην ξεχνιέστε, σας ειδοποιεί όταν ξεκινούν οι γόνιμες ημέρες σας και πριν ξεκινήσει η περίοδός σας.

                                   

Teen Period Tracker_Magicgirl.me

Για τα κορίτσια στην εφηβεία, έχει δημιουργηθεί μια πιο νεανική και χαρούμενη εφαρμογή. Η Teen Period Tracker βοηθά τα νεαρά κορίτσια να υπολογίζουν την ημερομηνία της επόμενης περιόδου τους, και να εντοπίζουν τις αλλαγές στο σώμα και στη διάθεσή τους, λόγω των ορμονικών μεταβολών μέσα στον έμμηνο κύκλο. Έτσι μαθαίνουν καλύτερα το σώμα τους και ξέρουν τί να περιμένουν. Η εφαρμογή διαθέτει κλείδωμα με password ώστε οι ευαίσθητες πληροφορίες κάθε κοπέλας να παραμένουν ασφαλείς.

                                                                    

Εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ο γιατρός σας παρακολουθεί την ανάπτυξη του μωρού και τη δική σας υγεία και σας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές. Ωστόσο, υπάρχουν αξιόπιστες εφαρμογές, που εμπιστεύονται εκατομμύρια γυναίκες οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να τηρείτε ημερολόγιο εγκυμοσύνης, να καταγράφετε γεγονότα, να διαχειρίζεστε υπενθυμίσεις και να αντλείτε χρήσιμες πληροφορίες. Παραθέτουμε τη δημοφιλέστερη:

Pregnancy week by week

Πρόκειται για την εφαρμογή παρακολούθησης της εγκυμοσύνης με την καλύτερη βαθμολογία από τους χρήστες (4,9).

Με την Pregnancy week by week app, μπορείτε να λαμβάνετε χρήσιμες πληροφορίες για εσάς και το έμβρυο,  για κάθε εβδομάδα που διανύετε, να υπολογίσετε την ημέρα τοκετού, να διαχειριστείτε τα ραντεβού σας με τον γιατρό και άλλες ειδοποιήσεις, να παρακολουθείτε και να καταγράφετε τα συμπτώματά σας, π.χ. ναυτίες,  να καταγράφετε τις αλλαγές στο βάρος σας και τις κινήσεις του μωρού στην κοιλιά σας.

                                                                        

Θηλασμός και φροντίδα μωρού

Ο γυναικολόγος και ο παιδίατρος σάς έχουν δώσει τις πολύτιμες συμβουλές τους γύρω από το θέμα του θηλασμού και  της φροντίδας του βρέφους. Από εσάς χρειάζεται προσπάθεια για  να τις εφαρμόσετε σωστά, διατηρώντας την ενέργεια και την καλή σας διάθεση. Για αυτό, θα σας φανεί πολύτιμη η βοήθεια της κατάλληλης εφαρμογής :

 

Baby trackerfeeding, sleep, diaper

Το δεξί χέρι της νέας μαμάς. Με την εφαρμογή Baby tracker – feeding, sleep, diaper, μπορείτε να καταγράφετε τους θηλασμούς, τις αλλαγές πάνας, τις διατροφικές συνήθειες του βρέφους, τις ώρες ύπνου, να κρατάτε ημερολόγιο και σημειώσεις και να προγραμματίζετε ειδοποιήσεις.

Η εφαρμογή, θα κρατήσει ιστορικό και θα παραγάγει χρήσιμα charts, βοηθώντας σας να παρακολουθήσετε την εξέλιξη tτων συνηθειών σίτισης, ύπνου και αλλαγών πάνας του μωρού σας ώστε να διεξάγετε χρήσιμα συμπεράσματα, να διορθώσετε μικροπροβλήματα, να εντοπίσετε πιθανές αποκλίσεις και να ενημερώσετε με σαφήνεια τον γιατρό σας.

                                    

Εμμηνόπαυση

Εκεί γύρω στα 50, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Έμπειρη γυναίκα πια, θα μπορέσετε εύκολα να τα αναγνωρίσετε και να τα συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας.

Με την εφαρμογή Menopause Tracker” μάλιστα, μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να τα καταγράφετε και να παρακολουθείτε την εξέλιξή τους. Έτσι θα μπορείτε να ενημερώνετε πιο διεξοδικά τον γιατρό σας και να είστε σε θέση γνωρίζετε καλύτερα τί ακολουθεί. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να δικτυωθείτε και με άλλες γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια φάση της ζωής τους, για να ανταλλάξετε τις εμπειρίες σας.

                                                                    

Menopause Mondays

Κατεβάστε το ebook που λύνει όλες σας τις απορίες και σας προετοιμάζει για όλο τον δρόμο που ξεκινά από την προεμμηνόπαυση.

 

Δοκιμάστε κι εσείς την εφαρμογή που ταιριάζει στην ηλικία και στη φάση της ζωής σας, ώστε να γνωρίζετε τί να περιμένετε, να είστε πάντα οργανωμένη και να εξοικονομείτε καθημερινά χρόνο.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στην επιλογή σας και να συνεισφέραμε στην διευκόλυνση της καθημερινότητάς σας.

 

Σχετικά άρθρα:

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΤΕ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΕΜEΝΑ;

Back To Top