skip to Main Content

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι ανυπομονούμε  να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον ήλιο. Ωστόσο, είναι επίσης η εποχή που η γυναικεία ευαίσθητη περιοχή μπορεί να επηρεαστεί από μια σειρά προβλημάτων, όπως ερεθισμοί, μυκητιάσεις και άλλες λοιμώξεις. Για αυτόν τον λόγο, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε πώς να προστατεύουμε και να φροντίζουμε αυτήν την περιοχή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών.

Καθαριότητα

Η ευαίσθητη περιοχή των γυναικών απαιτεί διαφορετική φροντίδα από το υπόλοιπο σώμα. Τα συχνά ντους για να ξεπλυθεί  από το θαλασσινό νερό ή το νερό της πισίνας είναι απαραίτητα, ενώ σημαντικό είναι επίσης να αποφεύγονται τα αρωματικά σαπούνια, τα αποσμητικά, και τα αφρόλουτρα διότι μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Για την καθημερινή φροντίδα και υγιεινή  ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας έναν ειδικό αφρό κατάλληλο για την ευαίσθητη περιοχή, με παράγοντες που ανακουφίζουν από τη δυσφορία, τη φλόγωση και τον κνησμό που μπορεί να προκύψουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εσώρουχα και Ρούχα

Η επιλογή των σωστών εσωρούχων είναι άλλο ένα βήμα προς την προστασία της ευαίσθητης περιοχής. Επιλέξτε βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν να αναπνέει, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Επίσης, προτιμήστε τα χαλαρά ρούχα από τα σφιχτά, ειδικά αν πρόκειται να τα φοράτε πολλές ώρες.

Κολύμβηση

Μετά το μπάνιο σας, στη θάλασσα ή στην πισίνα, είναι σημαντικό να αλλάζετε αμέσως και να φοράτε καθαρά και στεγνά εσώρουχα ή μαγιό, για να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν λοίμωξη και ερεθισμό. Ακόμα, είναι σημαντικό να κάθεστε σε στεγνή και καθαρή πετσέτα που χρησιμοποιείτε αποκλειστικά εσείς.

Υγρασία

Το καλοκαίρι, ο ιδρώτας και η υγρασία ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να διατηρείτε την περιοχή στεγνή όσο το δυνατόν περισσότερο. Χρησιμοποιήστε καθαρές, βαμβακερές πετσέτες για να σκουπίσετε απαλά  και αποφύγετε την τριβή που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Διατροφή

Η διατροφή σας μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία της ευαίσθητης περιοχής. Προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και γιαούρτι που περιέχει προβιοτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ισορροπίας των φυσικών μικροβίων.

Αντιμετώπιση συμπτωμάτων κολπίτιδας

Αν κατά το διάστημα που βρίσκεστε σε διακοπές αντιμετωπίσετε ενοχλήσεις στο σημείο, όπως κολπικό κνησμό, πόνο, δυσφορία και λευκές παχύρευστες χωρίς οσμή εκκρίσεις, πιθανό να πάσχετε από μυκητιασική κολπίτιδα (Καντιντίαση). Σε αυτή την περίπτωση, και μέχρι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, μπορείτε να ζητήσετε από το φαρμακείο μια καταπραϋντική κρέμα ή γέλη που θα σας ανακουφίσει από τα έντονα συμπτώματα και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου σας.

Είναι φυσικό να θέλετε να απολαύσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας χωρίς έγνοιες, αλλά παράλληλα είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζετε το σώμα σας και να δίνετε προσοχή στις ανάγκες του. Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να προστατεύσετε και να φροντίζετε την ευαίσθητη περιοχή σας, ενώ απολαμβάνετε τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο του καλοκαιριού.

Σχετικά άρθρα:

Η ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ

ΚΟΛΠΙΤΙΔΕΣ: ΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΧΝΑ;

Back To Top